Verf

Reeds 30.000 jaar geleden wou de mens zijn woonplaats al verfraaien door het gebruik van verf – de grotten van Altamira en Lascaux zijn daar getuigen van. Verf wordt gebruikt om iets te beschermen, kleur te geven maar ook om onze persoonlijkheid te tonen.

Verf bestaat uit drie delen, een vast gedeelte en twee vloeibare delen. Het vaste deel is het pigment of kleurstof. Het eerste vloeibare deel is het bindmiddel dat na de droging vast wordt. Het tweede vloeibare deel is de verdunner. Het doel van het verdunnen is om de verf soepeler en strijkbaarder te maken, zodat deze beter kan worden aangebracht.

Wij kiezen voor alle binnenschilderwerken bewust voor watergedragen verven van Trimetal & Pure & Original  deze zorgen voor minder geurhinder, én zijn beter voor de gezondheid en het milieu. Het materiaal is ook makkelijker te reinigen, gewoon met warm water. Eén van de verven waar wij zeer graag mee werken is de Trimetal Magnatex Mat Sf – deze verf heeft zelfs een Ecolabel.

Verf heeft naast een beschermende rol uiteraard ook een esthetische rol: gevels of houtwerk worden verfraaid, het voegt sfeer toe aan interieurs en onderstreept de persoonlijke smaak van de bewoners.

Voor buitenschilderwerk van hout en metaal gaat onze voorkeur nog steeds uit naar synthetische laksystemen, met uv stralen en regen heeft deze tot op vandaag nog steeds een grotere hardheid.

Naast de traditionele verven van Trimetal, hebben wij ook een aanbod verven waar je speciale effecten mee kan bereiken, zowel op muren als op meubelstukken. Kalk- en krijtverven uit het gamma van Pure & Original en waterdichte stuk van Mortex.